Қаймақ

Қаймақ зарарсыздандырылған кілегейден алынады, қышқыл сүт бактерияларының таза дақылдарынан ашытып, 18-20º С температурада 3 сағат бойы ашытады. Алынған қаймақ 2-6º С температураға бір тәулік қойылады. Ақ-қаймақ — екі жүзден астам органикалық және минералды заттардан құралған. Қаймақ  — пісірілген сүттің бетінен алынады.

қаймақққ

Ақ-қаймақ төмендегі дәрумендер мен минералдарға бай:

А дәрумені — 5,6%, В2 дәрумені — 11,1%,  B3 дәрумені — 8%, B12 дәрумені 13.3%, H дәрумені — 6.4%, кальций — 12%, калий — 5,8, фосфор — 11,3%, йод — 6%, молибден — 7,1%, кобальт — 8%. % белгісі — тәуліктік норманың 100 грамға шаққандағы пайыздық мөлшері.

Оставить комментарий

Ваш email нигде не будет показанОбязательные для заполнения поля помечены *

*